marți, 13 septembrie 2011

Mancare de cartofi cu costita afumata

un deliciu .....


  Ce ai nevoie :
timp
rabdare
4 cartofi  potriviti
2 cepe albe
1 gogosar
jumatate de scarita afumata
1 morcov
4 lingurite de paste de tomate
sare, piper, condimente .





 Cum se face :


 mai intai spalam bine scarita, o taiem si o punem la fiert 5 min. Apoi schimbam apa punem din nou la fiert , impreuna cu o ceapa taiata in jumatate . Se poate pune si o frunza de dafin pentru aroma .
Se lasa la fiert vreme de 30-40 min , destul cat sa vezi stirile .








  Dupa ce fierbe carnita, se trage oala deoparte si ne apucam de legume .
 Morcovelul se da prin razatoare , ceapa se taie marunt , gogosarul in cubulete mici, iar cartofii cubulete .



  Intr-o tigaie mai mare , cu vreo 3 linguri de ulei ,  se pun oasele sa se rumeneasca unpicut , apoi adaugam si legumele si mai lasam pe foc 5 min tot amestecand si inganand " mai bine faceam o omleta" !!



  Acuma e vremea sa punem zeama in care a fiert carnita si cartofii si mai lasam pe foc pana fierb cartofii .
E bine sa verificati cartoful dupa vreo 10 min sa nu fiarba prea mult ca se zdrobeste si-i pacat !!!





 Si acuma aproape de sfarsit facem asa :




Luam cu polonicul putina zeama si punem intr-un castronel inpreuna cu 4 lingurite de pasta de tomate,
doua lingurite de faina ( pentru cine vrea sosul mai gros), 2 lingurite de vegeta se mesteca bine si se toarna peste minunatia asta de mancare .
 Acu ` puteti trage cratita deoparte ...

 Puneti si verdeata tocata marunt sa dea bine la gust ....



     De gusti acuma vei fi inundat de un gust usor dulceag si-l poti drege cu putina sare si piper .












   Cate oase-n scarita
atatea portii-n farfuriuta ~

Aaaa, sa nu uit : se serveste cu paine calda si castraveti murati !!!

Hmmm.... ce deliciu !

Pofta mare !!

3 comentarii:

Anonim spunea...

foarte tare, bravo !!

RoA spunea...

`foarte gustos. Imi vine sa mananc din poze :)
Romell

raluka spunea...

mmm....papa bun! recomand!