Ce ai nevoie :
timp rabdare
4 cartofi potriviti
2 cepe albe
1 gogosar
jumatate de scarita afumata
1 morcov
4 lingurite de paste de tomate
sare, piper, condimente .
Cum se face :
mai intai spalam bine scarita, o taiem si o punem la fiert 5 min. Apoi schimbam apa punem din nou la fiert , impreuna cu o ceapa taiata in jumatate . Se poate pune si o frunza de dafin pentru aroma .
Se lasa la fiert vreme de 30-40 min , destul cat sa vezi stirile .
Dupa ce fierbe carnita, se trage oala deoparte si ne apucam de legume .
Morcovelul se da prin razatoare , ceapa se taie marunt , gogosarul in cubulete mici, iar cartofii cubulete .
Intr-o tigaie mai mare , cu vreo 3 linguri de ulei , se pun oasele sa se rumeneasca unpicut , apoi adaugam si legumele si mai lasam pe foc 5 min tot amestecand si inganand " mai bine faceam o omleta" !!
Acuma e vremea sa punem zeama in care a fiert carnita si cartofii si mai lasam pe foc pana fierb cartofii .
E bine sa verificati cartoful dupa vreo 10 min sa nu fiarba prea mult ca se zdrobeste si-i pacat !!!
Si acuma aproape de sfarsit facem asa :
Luam cu polonicul putina zeama si punem intr-un castronel inpreuna cu 4 lingurite de pasta de tomate,
doua lingurite de faina ( pentru cine vrea sosul mai gros), 2 lingurite de vegeta se mesteca bine si se toarna peste minunatia asta de mancare .
Acu ` puteti trage cratita deoparte ...
Puneti si verdeata tocata marunt sa dea bine la gust ....
De gusti acuma vei fi inundat de un gust usor dulceag si-l poti drege cu putina sare si piper .
Cate oase-n scarita
atatea portii-n farfuriuta ~
Aaaa, sa nu uit : se serveste cu paine calda si castraveti murati !!!
Hmmm.... ce deliciu !
Pofta mare !!
3 comentarii:
foarte tare, bravo !!
`foarte gustos. Imi vine sa mananc din poze :)
Romell
mmm....papa bun! recomand!
Trimiteți un comentariu