sâmbătă, 3 septembrie 2011

Salata de legume cu ton

Sugestii de preparare

Varianta 1 Light :   2 portii

Timp de preparare : 5-10 min

Ai nevoie de :
1 ardei
2 castraveti
1 rosie mai mare
100g telemea vaca ( sau cascaval, sau branza feta )
1 conserva ton (160g) bucati in ulei 
jumatate de lamaie
sare si piper dupa gust 



Mod de preparare :
  
   - Mai intai se spala bine fiecare leguma in parte.  

   - Se taie legumele si branza cubulete, apoi se adauga aprox. jumatate din uleiul conservei -restul se arunca- apoi tonul .Se stoarce lamaia ,  apoi sarea si piperul dupa gust.
   La sfarsit se poate adauga si dressing alb .



Simplu, rapid , sanatos si gustos :) 



nota: avantajul unei salate e ca se pot adauga sau inlocui ingrediente dupa bunul plac . nu exista o regula in privinta asta .
Se poate inlocui uleiul din conserva cu ulei de masline -acesta fiind putin amarui -






Varianta 2 :    4 portii

Ai nevoie de :

   2-3 rosii sau 10 rosii cherry
  3 castraveti potriviti
  1 ardei
  300 g cascaval
  8-10 frunze de salata
  masline negre fara samburi
  100 g porumb dulce
  2 oua fierte
  1 lamaie
  Sare si piper
  optional se pot adauga rondele de ceapa alba.

  Modul de preparare este identic cu cel de mai sus . 

Pofta buna !  


Nota : Salatele in general se consuma imediat dupa preparare . Se poate  lasa totusi  la macerat 10 min la frigider .

Un comentariu:

Anonim spunea...

intr-adevar gustos si rapid! si de sezon..cateva legume si conserva si gata salata! desi este optional, noi am adaugat si ceapa si este o minune. o zi placuta !